top of page

In ons aanbod vind u bomen en struiken in alle soorten en maten. Bomen kunnen meerdere functies vervullen in uw tuin. 

Bomen & struiken

Struiken en heesters

Struiken worden in tegenstelling tot bomen niet hoog. Het is een houtige plant dat zich direct boven of gedeeltelijk in de grond vertakt. Dit kan een voordeel zijn voor de inrichting van uw tuin. Struiken zijn zeer geschikt voor het sieren van uw tuin.  

Sierbomen

In ons aanbod vind u bomen in alle soorten en maten. Bomen kunnen meerdere functies vervullen in uw tuin. Zo kunt u een boom in uw tuin planten voor meer aankleding of versiering. U kunt een boom planten voor de vruchten die u er van kunt plukken, of als herdenkingsboom. In de warme zomers zijn bomen ook nog zeer geschikt voor het creëren van schaduw. Een bijkomend voordeel is dat veel bomen verschillende soorten vogels aantrekken in uw tuin.

Fruitbomen

Fruitbomen in je tuin geven in het voorjaar prachtige kleuren door de bloeiende bloesem. In de nazomer tot aan het begin van de herfst kan je er de vruchten van plukken.

Fruitbomen zijn er in vele maten en soorten. Zo zijn er laagstamfruitbomen, halfstamfruitbomen, hoogstamfruitbomen, karakterbomen, leifruitbomen in diverse maten. Voordat u een fruitboom gaat aanschaffen en planten is het verstandig om rekening te houden met de ruimte die u in de tuin heeft. Elk fruitsoort en maat heeft zijn eigen grootte en kroondiameter. Zo groeit een appelboom meer breeduit, terwijl een perenboom een veel slankere groeivorm heeft. Ook is het aantal van belang. Hebt u maar ruimte voor één fruitboom is het verstandig om een zelfbestuivende fruitboom te kiezen. Deze fruitbomen hebben geen ander soort nodig om vrucht te kunnen dragen. Daarnaast is de grondsoort ook van belang. Zo is op voedselrijke en vochtige grond de groei van de fruitboom veel sterker. Op zware klei- en leemgronden is de groei meestal sterker dan op een lichte zandgrond.

Hagen en heggen

Hagen en heggen zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn bladhoudende en bladverliezende hagen en heggen mogelijk. Bladhoudende hagen blijven in de winter groen. Met deze hagen heb je dus ook in de winter nog kleur in je tuin. Bladverliezende hagen verliezen in de winter het blad. Voorbeelden van bladhoudende hagen zijn o.a. coniferen, laurieren, buxussen of taxussen. Voorbeelden van o.a. bladverliezende zijn meidoorn, beukenhaag, liguster. De beste tijd om hagen en heggen te planten is in het najaar. 

bottom of page