top of page

Gewasbescherming

Bestrijd onkruid, ziektes en insecten met onze bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen

Het is erg vervelend als je tuin wordt aangetast door natuurlijke vijanden of ongewenst onkruid. Gelukkig zijn hiervoor verschillende middeltjes die zowel op natuurlijke basis als kunstmatige basis de natuurlijke vijanden kunnen verdrijven. 

Dus heeft u ook last van slakken, mieren, luizen, engerlingen, emelten of onkruid? Kom langs en we vinden een oplossing!

Tips tegen onkruid

Hoe voorkom of verwijder je onkruid?

 1. Kijk naar het soort onkruid. Eenjarigen zijn vaak makkelijk te bestrijden. Vaak is wieden al voldoende. Meerjarige onkruiden zijn hardnekkiger. Hierbij is echt goed verwijderen of goed behandelen noodzakelijk.
   
 2. Gebruik in de tuin een bodembedekker. Hierdoor krijgen onkruiden minder kans om op te komen. Bodembedekkers kunnen zowel levende planten zijn als bijvoorbeeld houtsnippers.
   
 3. Zout en azijn helpen ook tegen onkruid. Houd er echter wel rekening mee dat dit zeer slecht is voor jouw planten en het bodemleven. Zij kunnen hier slecht tegen.

Bekende tips tegen onkruid & de voordelen en nadelen

 1. 'Gebruik pure azijn om onkruid te bestrijden'
  Azijn wordt de laatste tijd vaak genoemd als goed alternatief voor onkruid bestrijding. Azijn heeft echter grote nadelen. Vaak wordt er geadviseerd om beschermende kleding te dragen, niet in te ademen en contact met huid en ogen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk voorzichtig te zijn rondom kinderen en huisdieren. Azijn is schadelijk voor nuttige insecten, zoals de bij. Als laatste is azijn ook erg slecht voor de omliggende planten en hagen, die jij wel graag mooi groen en bloeiend wilt houden.

   
 2. 'Heet water doodt het onkruid snel. Giet dit over het onkruid voor bestrijden'.
  Heet water werkt snel tegen onkruid. De bladeren kunnen hier niet tegen en sterven af. Al snel ziet het terras er weer netjes uit. Wel is het nadeel dat het wortelstelsel niet bestreden wordt. Ondergronds blijft het onkruid een sterk wortelstelsel hebben en binnen een aantal dagen groeit hier weer nieuw onkruid uit.

   
 3. 'Verwijder het onkruid gewoon met de hand. En gebruik voor de oprit een krabbertje. Zelf ga ik altijd op een laag krukje zitten, dan kan ik er zo bij'.
  Dit is inderdaad een prima manier om onkruid te verwijderen. Ook zorgt het gelijk voor lichaamsbeweging. Op een mooie zomerse dag is het heerlijk om buiten bezig te zijn. Een meer natuurlijke manier om onkruid tegen te gaan bestaat niet. Wel is het nadeel dat het erg arbeidsintensief is. Tip: probeer de wortel zo goed mogelijk mee te pakken, zodat er geen hergroei kan plaatsvinden.
bottom of page