Vaste planten

Vaste planten komen ieder jaar weer terug en zijn er in talloze soorten. Ze vormen de basis van borders en bloeien vaak langdurig. Honderden soorten. Dat is wat wij in aanbod hebben op het gebied van vaste planten. 

Van A tot Z

Op alfabetische volgorde hebben wij onze vaste planten ruim voor u gesorteerd op onze vaste planten tafels. Van veel voorkomende soorten tot de wat exclusievere soorten. Zoekt u een soort en staat deze er niet tussen? Dan doen wij ons uiterste best dit soort op te sporen bij onze kwekers. 

Schaduwplanten

Planten houden van zon. Toch zijn er nog een aantal soorten planten die het ook prima doen zonder zon. We hebben deze soorten bij elkaar op een tafel gezet. Hierdoor heeft u een handig overzicht van wat er mogelijk is. 

Bodembedekkers

Bodembedekkers. De naam zegt het al. Het zijn planten die geschikt zijn om de bodem te bedekken met kleur, en tegelijkertijd onkruidgroei onderdrukken. Bodembedekkers kenmerken zich door hun onderhoudsvriendelijkheid. Daarnaast vermeerderen veel soorten zich al vanzelf, waardoor je snel een mooi natuurlijk tapijt creëert. Bodembedekkers zijn er in vele soorten, geschikt voor enkel in de zon, of ook in de schaduw. Bekende voorbeelden zijn de maagdenpalm en de Pachysandra. Kom langs voor ons huidige assortiment bodembedekkers.

Klimplanten

De meest bekende klimplant is de clematis. Maar zo zijn er nog vele meer: klimhortensia's, Toscaanse jasmijn, klimrozen, blauwe regen, trompetbloemen, de passiebloem of de alom bekende hedera (oftewel klimop). Klimplanten zijn ideaal om kleur in te brengen bij een afscheiding zoals een schutting of een hek, een pergola boven het terras of een muur van het huis of de schuur. Klimplanten wanen zich overal een weg naar boven. 

Rozen

Rozen worden al sinds duizenden jaren geteeld om hun schoonheid en geur. Schitterend als snijbloemen binnenshuis, maar ook prachtige planten voor in de tuin. Rozen zijn onder te verdelen in trosrozen, heesterrozen, grootbloemige rozen, patiorozen, klimrozen en rozen op stam. Ook zijn er bodembedekkende rozen, deze zijn laagblijvend en onderdrukken onkruidgroei. Rozen zijn gek op volle zon en kalkrijke grond. 

Siergrassen

Siergrassen zijn ideaal voor in borders, maar ook om bakken op te vullen. De vele kleuren van verschillende grassen blijven het gehele jaar hetzelfde tot het najaar. Daarna zal het gras afsterven, waarna er nog steeds een mooie kleur blijft bestaan. Aan het eind van de winter knip je de grassen weer kort (of eerder), en zullen nieuwe scheuten weer het gehele jaar jouw tuin decoreren.

Contact

Tuincentrum De Blaakhof

De Blaak 15

7211CR Eefde

​​

Tel:    0575-540651

Email: info@deblaakhof.nl

Openingstijden (tijdelijk aangepast)

Ma    gesloten 

Di      09:30 - 17:00u 

Wo    09:30 - 17:00u

Do     09:30 - 17:00u 

Vr       09:30 - 17:00u

Za      09:00 - 16:30u

Zo     Gesloten 

Heeft u een vraag? Verstuur een bericht

  • Black Facebook Icon

© 2020 Tuincentrum De Blaakhof