top of page

Vijverplanten

Vijverplanten maken de vijver aantrekkelijk voor mens en dier maar ze zijn ook onmisbaar voor een gezonde vijver. Goed groeiende planten nemen voedingsstoffen op uit het water en geven zuurstof af. Zo houden ze de vijver gezond en helder. Hoe sterker een vijverplant groeit, hoe meer voedingsstoffen deze uit de vijver opneemt. En voor het biologisch functioneren van de vijver is dat waar het om gaat. Anders ontstaan er algen; zweefalgen, draad- en slijmalgen of blauwalgen. En een teveel aan algen belemmert weer de groei van vijverplanten.

Vijverplanten

Met ons assortiment vijverplanten kan iedere kleine of grote vijver op een natuurlijke manier aangekleed worden. Het assortiment waterplanten bestaat uit oeverplanten, moerasplanten, waterplanten, zuurstofplanten, waterlelies, en drijfplanten. Daarnaast bieden wij in de zomer ook kant en klare mixmanden aan. 
 

Het vijverplanten assortiment bieden wij over het algemeen aan van april tot en met oktober. 
 

Toebehoren

Om de vijverplanten te 'planten' in de vijver zult u deze in de grond moeten zetten. Dit kan in de bodem van de vijver, of in daarvoor gemaakte manden. Wij bieden deze manden aan, samen met voedingrijke vijveraarde. Ook bieden wij algenbestrijding, vijversubstraten en micro-organismen aan voor het juiste onderhoud van uw vijver. 
 

Voor de aanleg van uw vijver hebben wij verschillende lengtes vijverfolies.
 

bottom of page